Wist je dat…

…het de laatste tijd echt wel werken geblazen is, inclusief weekends en avonden. Of dat daarmee wil zeggen dat er vooruitgang geboekt wordt, das een andere zaak. Veel tijd gaat verloren bij het schrijven van rapporten, inefficiënte vergaderingen, niet nagekomen afspraken etc etc. Maar vermoedelijk is dat inherent aan ontwikkelingssamenwerking
…één van de taken het opvolgen van demonstratieveldjes is. We hebben het hierbij niet over een kleine demonstratie van het huidige politieke landschap van Vlaanderen of de gevolgen van de economische crisis op het landbouwbeleid van Europa, neen we proberen gewoon nieuwe technieken te laten zien aan producenten. Veel veldwerk dus, wat een aangename afwisseling is van het BTC-bureauwerk.
…de eerste ontmoeting met een slang dan ook niet lang op zich liet wachten. Tijdens het verplaatsen van een hoopje hooi merkte een boerin op dat ze iets zag bewegen, waarop de animator van een plaatselijke NGO met één machete uithaal het serpent (voor de duidelijkheid, we hebben het niet meer over de boerin) naar de eeuwige jachtvelden stuurde. Al kon het ook het veldje naast ons demonstratieperceel geweest zijn.
…de collega-vrijwilliger en eega in Lokossa een bevriend koppel op bezoek hebben. En met hun aankomst lijkt mijn spelgeluk gekeerd. Na verschillende sessies van onder andere Machiavelli en Kolonisten van Catan alsook petanque is de overwinningsbalans overduidelijk positief, zelfs op het dominante af. Of waar een mens zijn voldoening al niet kan uithalen
…er nieuwe foto’s in diaporama gezet zijn over het werk op het terrein (demonstratieveldjes, uitwisselingen) en andere bezigheden
…KV Mechelen de bekerfinale zal spelen én winnen! Meer nog, ondergetekende zal zich er live van verzekeren vermits ik dan toevallig in het Belgenland ben. Moge de voetbalgoden ons goedgezind zijn.

3 commentaires:

moe a dit…

Hey Klaas,

Zo te zien , nog veel werk aan de winkel daar !!!!!

En dat KV Mechelen de finale mag spelen ....... ik gun het je van harte !!!!

Liefs

Moe

Leningrad Cowboy a dit…

Blijven gaan Klaas!

Weet je wat voor'n slang het was? Want als die niet ongelofelijk giftig was, is't verhaal natuurlijk maar half zo stoer ;-)

Senegallier a dit…

twas een groene. Helaas hadden de dames van de unie gene Linnaeus bij de hand. Maar op de vraag of ze giftig was, antwoordde de animator. 'Oui oui, trop même'. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ze niet al te groot was. Soit, laten we toch zeggen gevaarlijk genoeg om één van de pasgeboren bioscheuten naar binnen te zwelgen.