Vluchten kan niet meer

Voor alle mensen met een populariteitscrisis: een buitenlands verblijf werkt! Hier is de populariteit gegarandeerd wegens een blanke huidskleur en een gevulde portemonnee en eenmaal op bezoek in Belgenland is iedereen content dat hij je nog eens terug ziet (vertrekken). Twas de max in ieder geval. Enkele reisverhalen:

-) De avond voor de heenreis werd een internationaal dartstornooi georganiseerd. Wegens slechts 4 spelers en teams van 2 spelers haalde de Belgisch-Duitse combinatie Van den Heede-Johannes vlotjes de finale. Daarin werd het een echte thriller die slechts op het laatste nippertje (4u53) beslist werd met een triple 19 (voor de leken: we hebben het hier niet over de dames die instonden voor de drank) waardoor de Belgisch-Franse combinatie Schouveller-Timoune in het zand beet.

-) In volledige biathlonstijl werd na de ceremonie nog een sprint ingezet om op tijd te zijn voor het vertrek richting burkina (5u). Tijdens de rit enkel gewekt door de chauffeur om een olifant langs de baan te bewonderen. Bij een tussenstop in Niger mogen kennismaken met een zandstorm en de bijbehorende turbulentie en zwakke magen van medereizigers. Toch maar voor de vis gekozen dus ipv de vol-au-vent op het Air France menu.

-) Even een vrij moment achter de TV in België om nog eens van canvas te genieten. Tonen ze toch wel een strand-reportage van… Cotonou. Daar zit ongetwijfeld voodoo voor iets tussen.

-) De terugtocht was iets minder. Het geduld werd danig op de proef gesteld wegens een ‘direct’ tussen Ouagadougou en Benin die even vaak halt hield als de Lijnbus tussen de Bondgenotenlaan en het Foch op de openingsdag van de zomersolden. Daarbovenop kwam nog het verkrijgen van het visa in de luchthaven en het vergeten vaccinatieboekje (‘Maar madam ik ben voor alles in orde zene’).

-) De bediening van Air France is nog steeds omgekeerd evenredig met de prijs die je voor hun tickets betaalt. Nog nooit met Ryanair gevlogen, maar als dezelfde logica geldt moeten de hostesses stuk voor stuk sympathieke sappige konijnen zijn, of gaat die vlieger niet op?

1 commentaire:

Anonyme a dit…

In biatlon stijl? Lag er sneeuw, had ge uw geweer mee?