Wist je dat...

…Er tijdens de ramadan geen kat te zien is op straat om zeven uur ’s avonds. Iedereen stilt zijn honger terwijl er op de nationale zender voorgelezen wordt uit de Koran.
…Dit gebeurt door een oude wijze man terwijl een groepje kinderen geboeid luistert, moest je niet beter weten je zou zweren dat het sprookjes zijn.
…Tenminste 10 Senegalese vrouwen zich niet aan de vasten hebben gehouden. Het Afrikaanse kampioenschap basket werd hier afgelopen weekend in eigen land verloren in de finale.
…De Belgische basketvrouwen het ook niet onaardig doen. Als ze zich bij de eerste vijf plaatsen op het EK krijgen we misschien een clash België-Senegal tijdens het kwalificatietoernooi voor Peking.
…De zoon van de familie waarmee ik samenwoon enkele weken op bezoek is. Blijkt dat hij de offensieve middenvelder van een eerste klasse-ploeg in Senegal is.
…Die ploeg (FC Douane, ik durf wedden dat ze tussen de linies spelen) maar nipt de finale van het kampioenschap heeft verloren, ik maak hem dus alvast warm voor een verblijf ‘Achter de kazerne’ of in ‘de Mol’.
…Mijn buurman in het cyber-cafe zich niet geneert om de hele porno-afdeling van het internet af te surfen. Een mens zou voor minder een lodder-oog ontwikkelen.
…Er foto’s op de site gezet zijn (worden, afhankelijk van de snelheid en stroomonderbrekingen) van de vakantie, alsook filmpjes met Afrikaanse dans tijdens de herbebossing, maar nu hoe het wél moet.

Aucun commentaire: