Wist je dat...

…Juul Kabas hier alomtegenwoordig is. De Senegalezen maken er immers een gewoonte van om hunne Kabas (in het Gents: hunne sinéma, in het Spaans: huevos) vast te houden terwijl ze rondkuieren of een praatje met je slaan

…De mobiele doe-het-zelf tandarts ook aanwezig is. Of hoe een chauffeur tijdens het rijden zelf zijn gaatje vult, daarbij gebruik makend van een tandenstoker, een achteruitkijkspiegel en een aspirine (als vulling)

…We in Dakar tot tweemaal toe hebben gedineerd in ‘Terasse d’Anvers’. U raadt het al, een welgekomen flashback naar de Belgische keuken: waterzooi en blonde leffe! De eigenaar, een Antwerp supporter uit Brasschaat, namen we erbij.

…Het contrast met het warme Koalack zonder stroom en met de muggenkolonies des te sterker is na een weekje in frisse en properdere oorden

…Ik over exact een maandje terugkom, 22 november neem ik de vlucht om op 23 november neer te strijken en 24 november mijn eerste valling op te doen.

...Iedereen die barbie-poppen, kleren, dvd’s, boeken en speelgoed meegegeven heeft, wreed bedankt wordt door de kinderen in de buurt (en door mezelf voor de barbie-poppen).

…Je bestellingen mag beginnen doorgeven van souvenirs: in de aanbieding staan kettinkjes, schilderijen, vreemde ziektes, armbanden, woestijnzand, beeldjes, voetbalshirts, sandalen, pindanoten, oorbellen, saloum-zout, djembés en huwelijksaanzoeken (m/v).

4 commentaires:

Anonyme a dit…

dag klaas,

Gelukkige verjaardag en tot volgende maand.

koen, katleen, noor

ides a dit…

Monsieur Masseur-par-avant,
happy birthday en al enzo.
De pieten scoren dezer dagen als nooit tevoren maar we missen nog net dat beetje samba. Volgens mij zit de perfecte passeerbeweging verscholen in de batamaardans, of toch op zijn minst een soort van Haka om de tegenstander te imponeren. Kan je Salim alvast ook introduceren als ie afkomt?

Cu soon,
S

Leningrad Cowboy a dit…

Ja amigo, bijna thuis (en natuurlijk ook nog ne veel te late gelukkige verjaardag).

Kunde Uwe blog niet gewoon houden in Vlaanderen? Heerlijk leesvoer!

Ivm souvernirs: ik heb in't begin van Uw blog toch eens zo'n zakje zout gewonnen, niet?

Groetjes!
Fano

joke a dit…

...geen huwelijksaanzoek...
maar een volledig vrijblijvend aanzoek tot cafébezoek @ vismarkt/...?
Geniet van je laatste warme dagen!

joke_schepers@hotmail.com