Wist je dat...

...Verleden weekend de vrouwelijke vrijwilligsters van Cotonou op bezoek waren. Helaas was het quote-gehalte iets minder, maar altijd plezant om volk over de vloer te krijgen. In het weekendpakket: olifant-watching, moto-rijlessen en wortelstomp. Nog plaatsen vrij tot augustus, langer verblijf bespreekbaar.

...Gisteren hier werkelijk heel de stad naar de lucht stond te gapen. Niet verwonderlijk, want er vloog zowaar een éénpersoonsvliegtuigje over. Zoiets als een deltavlieger met een motor, nog nooit gezien.

...Mijn buurman en huiseigenaar Bawa noemt. Terwijl we Little Bawaw kennen als een foute, zever-verkopende ukkepuk is ‘onzen’ Bawa een goed, vriendelijk en groot manspersoon die altijd inspringt bij probleempjes.

...Een van die probleempjes het gebrek aan een werkende frigo was. Bijgevolg: een melkdoos die op springen staat wegens een overmatige gistproductie en een portie vlees die begraven moet worden omdat anders de geurhinder klachten zou veroorzaken tot in Cotonou.

...De neef van de buurman zowaar Nederlands spreekt. En dan bedoel ik ook echt Nederlands, want hij woont al 8 jaar in Rotterdam “‘Hoe gaat ie? Lekker”. Hij zoekt echter terug te komen wanneer hij wat kapitaal heeft om zaakjes op te starten.

...Op een Beninese identiteitskaart geen rijksregisternummer te vinden is, maar wel zaken als kleur van de ogen en huidskleur (verbazend hoeveel tinten zwart er bestaan).

...Volgend weekend ik werk zal maken van wat fotootjes op de blog te zetten

Aucun commentaire: