De eerste klaagzangen…

…Deze nacht was het weer prijs. In de moskee of bij één of andere plezante werd wederom een cassette met islamitische gezangen opgelegd. Voor de vertaling gok ik op “Zeg, ken jij de musulman?”.
…Zoals elke morgen wordt dit klokvast om vijf uur gevolgd door het eerste gebed in de moskee. Te horen aan het volume zou je haast besluiten dat de gemiddelde moslim een gehoorprobleem heeft. Of tenminste een ochtendhumeur. Een ideetje voor een thesisonderwerp, me dunkt.
…Je zou zeggen “doe je raam dan toe”, maar de plafonnier (ventilator) is stuk en het is snikheet. De huisbaas zal echter (al een week en half) langskomen om het te repareren.
…Net als de keukendeur, de badkamerdeur en de sjass. In de badkamer is dan ook de eerste kakkerlak van superformaat gesignaleerd. Met wat javel en een vaste hand is de eerste huisgenoot alvast verbannen.
…Een Libanese restauranthouder was zeer vriendelijk en bood me een gratis koffietje aan. Geen vuiltje aan de lucht, ware het niet dat hij na een lang gesprek vol met aanrakingen en insinuaties aanbood om elkaar te masseren (‘dat was zijn hobby’), tegen betaling natuurlijk (‘om je vrijwilligerswerk te ondersteunen’). Neufchateau, Pattaya, Senegal, vieze ventjes vind je overal!

Voor de rest alles tiptop zene, maar toch even schrijven naar Test Aankoop.

Aucun commentaire: