Lancering van de cashew campagne

In het kader van de alliteratie is de Cashew Campagne gisteren officieel gelanceerd in Benin. Nu moet je hierbij niet denken aan een campagne in de aard van 'goed bestuur', 'time for change' of 'grote kuis'. Neen, er wordt iets minder geld aan verspild en de start van de campagne wil gewoon zeggen dat er vanaf vandaag handel mag gedreven worden in de cashewnoten en dat er een minimumprijs is vastgesteld door de staat. Niet dat die gerespecteerd wordt, de verkoop is immers al lang bezig, aan een prijs onder het minimum.

Maar desalniettemin, de nationale pers, twee (afgevaardigden van) ministers, de lokale koning, boerenunies en aankopers waren allemaal aanwezig. Iedereen kreeg het woord en mocht een toespraak houden (waarbij telkens gedurende de eerste 5 minuten alle aanwezigen bedankt werden) en er werden handjes geschud. Enkel de aankopers hebben het woord niet gekregen, waardoor ze met een gevoel van over-acting en veel lawaai de ceremonie voortijdig verlieten.

Cashewnoten zijn na katoen het tweede belangrijkste exportproduct voor Benin. Het zijn die niervormige noten en ze zijn lekker, voedzaam en populair onder aantrekkelijke roodharigen. Ze worden van hieruit geëxporteerd naar Azië (voornamelijk India), alwaar ze verwekt worden en misschien doorgesluisd worden naar uw plaatselijke Colruyt of Aldi.

Vermits ik verantwoordelijk ben voor het onderdeel boerenunies in het project moest ik zorgen dat de unie van producteurs voldoende hoor- en zichtbaar was. Verschillende soorten brochures werden aan alle actoren uitgedeeld en allerlei plakkaten werden opgehangen. Met het grootste plakkaat een plekje kunnen bemachtigen aan de spreekstoel, dus we zullen goed in beeld geweest zijn. Kortom een plezant dagje uit, de fotootjes staan hiernaast.

1 commentaire:

Anonyme a dit…

Altijd leuk om jouw artikeltjes te lezen. Blijkbaar nog in goed gezelschap daar?

Keep up the good work!

Tibo