Weekje Cotonou

Om de straffe verhalen te compenseren en de jaloezie aan te wakkeren, een korte resumé van afgelopen week:

-) Piet en olivier, twee verse vrijwilligers werden opgevangen en rondgeleid in de plakkerige vochtige hitte van de hoofdstad. We waren dus au grand complet -de vijf vrijwilligers- en hebben ons kunnen voorstellen aan de ambassadeurs, BTC-bonzen en belangrijke mensen allerhande tijdens rijkelijk gevulde buffetten aan zonovergoten stranden.

-) Vermits vrijdag een congédag was (leve de islam), net als maandag (leve jezus) werd er tussendoor ook duchtig de toerist uitgehangen, met bezoek aan een slavenroute, een python-tempel (die beesten zijn hier heilig) en de marktjes in Cotonou.

-) Eén dag werd ik overmand door een erasmus-nostalgie gevoel. Alhoewel 4x4 gelijk is aan zestien, hielden we het op tien vrijwilligers/coöperanten die zich propten in de jeep om een bezoekje te brengen aan het strand. In de auto heerste een mengeling van spaans, frans en nederlands en eenmaal aangekomen aan het strandhuisje werd de tijd gevuld met loezen, zwemmen en barbeque'en (de tweede in evenveel dagen). Heerlijk...

Foto's van dit alles (alsook van het weekendje dat de vrouwkes in natitingou waren) zijn opgeladen, op uw cordo-bakkes!

Aucun commentaire: