Berichten uit de heimat

Leve de globalisering en het internet want zo kunnen ontwikkelingen in de lzvcup (Sambapieten op de grens van promotie), oost-vlaamse basketcompetitie (BBC Latem-De Pinte promoveert), de KV (Europees voetbal voor volgend jaar), nba en Belgisch nieuws op de voet gevolgd worden. Goed nieuws is dat de bioscheuten-collectie in Mechelen zich nog verder uitbreidt met mooie vrouwen en dat de kleine bioscheutjes-golf nog steeds wordt aangewakkerd.

Maar wat is dat in België? Voor een buitenstaander lijkt het wel of de normen en waarden van onze tsjeven-vrienden (en een sporadische open-vld’er) die van hun rechtsere Vlaamsgezinde collega’s beginnen te kopiëren. Tentoonstellingen die worden afgelast, theatervoorstellingen worden verboden, homo-campagnes blijken aan te zetten tot vrije sexualiteit en al. Neen, doe mij maar Denemarken. Gelukkig hebben we hier geen last van vlaamsgezindheid. Dat zou immers sociale zelfmoord zijn, aangezien zowat alle landgenoten die ik hier tegenkom van over de taalgrens zijn. Je moet dus blijkbaar in Afrika zitten om Waalse vriendjes op te doen (uitgenomen dan hier en daar een klein succesverhaal in het park van La Louvière). Ook onze Waalse vrienden zijn mee met het internet (jaja sommigen zijn ontwikkeld) en laten niet na om een grap en een grol door te sturen om de dag goed te beginnen. Zo is het electronisch ontbijt van vandaag:

Voici la caricature qui illustre la "une", aujourd'hui, du Standaard l'équivalent du Monde en Flandre. Le Roi annonce la naissance du quatrième enfant du prince héritier, Philippe. Les Belges francophones sont ravis. Le roi demande à son conseiller: "où sont les Flamands?".réponse: "Au travail". Sans commentaire.

Aucun commentaire: