Wist je dat…

…Je hier telkens weer voor verrassingen komt te staan. Vermits de eieren niet gelabeld zijn blijft het gissen of ze van een legbatterij of een kip met vrije loop afkomstig zijn. Alhoewel het laatste meest waarschijnlijk lijkt aangezien ze batterijen hier enkel gebruiken voor draagbare radio’s en pillampen. Een bevestiging kwam deze week toen ik bij het openen van een ei op een ongeboren kuikentje stootte.

…Het federaal voedselagentschap hier zowiezo zijn werk zou hebben. Terwijl de voedingsindustrie bij ons niet zuiver op de graat is, is het hier evenmin ‘puur natuur’ zoals sommige romantici wel eens plegen te denken. De varkens op het stort zijn niet echt de ideale marketing voor Knorr Vie, maar ook de groentetelers komen bij gebrek aan meststoffen het stort (inclusief batterijen, pillampen en radio’s) leeghalen om te composteren. Om nog maar te zwijgen van de groentekwekers die gebaseerd zijn op de plek waar het hospitaal zijn afval stort. Hoewel, een bijdehandse kweker zou nog durven argumenteren dat het “ideaal is qua bestrijding van ziektes, monsieur”.

…Verleden weekend ik nog eens in het Vlaams kon babbelen wegens bezoek van Griet en Bram, twee btc-vrijwilligers uit Cotonou en Dakar. Een dagje erop uit met de moto (foto’s volgen later) richting watervallen en een dorpje met Tata Somba’s. Dat zijn de traditionele huizen van deze streek.

…Ze op immoweb.be getypeerd zouden staan als ‘alleensttaande woning te renoveren, geen verwarming, gelijkvloers kamer voor vee en familiehoofd, eerste verdiep kamer vrouw en kinderen en hutjes voor graanopslag. Houten plafond en rieten dak jaarlijks te vernieuwen wegens termieten. Opp eigendom 200m², bewoonbare opp 30m².”

…Het regenseizoen van start is gegaan. Dat wil zeggen, frisheid na de buien oftewel de ideale omstandigheden om de loopactiviteiten op te pikken. Voorlopig blijft het bij sporadische pogingen, gevolgd door steeds dezelfde constatatie dat de fysiek onbestaande is.

…Het bizar genoeg hier is dat ik mijn vaardigheden kan opkrikken in verschillende software-toepassingen: Access, Mapinfo, ArcView, GnuCash, Html-taal…Dat klinkt Masaï, maar om het met de woorden van gella vandecaveye te zeggen: “Naar de toekomst toe heb ik zoiets van dat kan wel nuttig zijn voor de carrière-planning!” Latermeer over een training in GIS.

2 commentaires:

Leningrad Cowboy a dit…

MapInfo, ArcView... join the club van de personen die met prehistorische software werken (maar daar hebben ze wellicht de volledig legale recentste versies, niwaar?)!

GnuCash --> Wasda voor een beest?

Senegallier a dit…

Gnucash das voor de boekhoudingzzz

Uiteraard allemaal de laatste versies, ik heb er één van Maxwell, Philips en Imitation. En als er nieuwere versies uitkomen, no probs want alles is rewritable...

Onze 'partner' het ministerie heeft echter wel de legale versie van ArcGIS.